Mijn dochter Naomi wilde graag een portretfoto maken tijdens het Gouden uurtje. In deze coronatijd leek me dat een perfect idee. Terug naar hoe ik ooit ben begonnen met fotograferen. Fotograferen van mensen die dicht bij mij staan.

Het Gouden uurtje, hoe moest dat ook alweer? Ik moet elke keer weer nadenken hoe dit aan te pakken. Voor degene die, net als ik, dit niet dagelijks doen raad ik aan om hier even de tijd voor te nemen.

Het Gouden uurtje, ook the golden hour genoemd. Op zonsondergangtijd.nl kun je vinden hoe laat het Gouden uurtje begint. Want op tijd zijn is belangrijk. Zo ook bij ons, we hadden toch wel even de tijd nodig om onze camera in te stellen. We kozen een locatie waar we al vaker waren geweest, Gorishoek. Foto’s maken van Naomi is makkelijk omdat ze vaker voor de camera staat.

Om het Gouden uurtje te vangen hebben we gespeeld met het licht. Dit past bij mij, creatief bezig zijn, dit is leuk, maar niet altijd even makkelijk. We hebben met tegenlicht gefotografeerd, super mooie lucht. Met de zon achter Naomi dan krijg je een soort flare in je foto’s. En natuurlijk ook met zijlicht, dan krijg je dat het licht mooi strijkt over Naomi haar gezicht en haar.

Zon achter
Zijlicht
Tegenlicht

Wat ik iedereen kan aan raden is om na het Gouden uurtje te wachten tot de zon helemaal onder is dan krijg je vaak het magisch uurtje. Een cadeautje van de natuur wat schitterende foto’s op levert. Onze avond was geslaagd.