Low key fotografie, iets voor jou?

Bij low key fotografie zijn de foto’s donker of zwart/wit. Bij het maken van mijn low key foto’s heb ik gebruik gemaakt van natuurlijk licht en zwarte achtergrond.

20200503_173551_HDR

Het is nog steeds coronatijd dus heb ik mijn kinderen gevraagd om model te staan. Dit was natuurlijk geen probleem. De kinderen hebben alle drie zwarte kleding aan om op de foto’s zo min mogelijk afleiding te hebben van tekst of iets dergelijks. Ogen in de portretfotografie zijn belangrijk. Daarom probeer ik de ogen ook mooi scherp te fotograferen.

In de nabewerking heb ik de foto nog geperfectioneerd. De low key foto’s zijn omgezet naar zwart-wit. Je kunt dit doen in light room of photoshop.

Ik heb er voor gekozen om de foto’s mat af te laten drukken op fotopapier bij https://www.profotonet.nl/. Bij profotonet krijg ik de foto exact zoals ik hem instuur. Matte foto’s omdat deze niet aan het glas vast plakken en je ziet minder bobbeltjes en vlekjes.

Ben erg blij met het resultaat en geef deze foto’s dan cadeau aan mezelf.

Low key foto iets voor jou? Ga zelf aan de slag of neem contact met mij op om deze super portretfoto’s te laten maken.