Fotocursus

Ontdek de wereld van de fotografie!

Heb je altijd al willen begrijpen hoe je camera werkt?! Wil je graag leren hoe je betere foto’s kunt maken en je creatieve vaardigheden verbeteren? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! De fotocursus is speciaal ontworpen om jou de kennis en vaardigheden te bieden die nodig zijn om prachtige foto’s te maken.

Fotocursus
De fotocursus start op 5 september 2023 in de Kunstkamer Holland Huis in Scherpenisse (https://kkhh.nl/ ). De cursus bestaat uit 8 lessen en twee masterclasses, natuur- en portretfotografie. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. De lessen vinden plaats op dinsdagavond van 19.15 – 22.15 ongeveer om de drie weken. Daarnaast worden de twee masterclasses natuur- en portretfotografie op zaterdag van 10.00-16.00 aangeboden. 

De lessen zijn op de volgende dinsdagen 5 september 2023, 26 september 2023, 7 november 2023, 12 december 2023, 9 januari 2024, 6 februari 2024, 12 maart 2024, 14 mei 2024 en we sluiten af op zaterdag 1 juni met een expositie. De masterclass natuurfotografie vindt plaats op 7 oktober 2023 en de masterclass portretfotografie op 13 april 2024. 

In elke les worden belangrijke aspecten van fotografie behandeld. Van de werking van je camera tot workflow van een professionele fotograaf. Je krijgt ook de basisbeginselen van Lightroom en Photoshop. Tussen de lessen door heb je tijd om de geleerde concepten te oefenen aan de hand van opdrachten en te experimenteren met je camera.

Inhoud
In de eerste lessen gaan we dieper in op de werking van je camera. Je leert de verschillende instellingen en knoppen kennen, en begrijpt hoe ze van invloed zijn op je foto’s. We gaan in op de basisprincipes van belichting, diafragma, sluitertijd en ISO, zodat je inzicht krijgt over de belichting van je foto’s. Daarnaast verkennen we de scherptediepte en het brandpunt, en ontdekken we welke soorten lenzen het beste passen bij verschillende soorten fotografische situaties.

Masterclass
In de masterclasses gaan we dieper in op twee specifieke onderwerpen.

  • We duiken in de wereld van de natuurfotografie. Je krijgt tips en technieken om adembenemende landschappen en natuurlijke scenes vast te leggen. 
  • Daarnaast gaan we in de andere masterclass dieper in op portretfotografie en leer je hoe je het model het beste kunt benaderen en belichten om portretten te maken.

Of je nu een absolute beginner bent die net zijn eerste camera heeft gekocht, of een enthousiaste amateur fotograaf die zijn vaardigheden wil aanscherpen, de fotocursus is voor iedereen toegankelijk. Stap voor stap zul je merken dat je meer controle krijgt over je camera en dat je foto’s er steeds professioneler uit gaan zien.

Info
Wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in voor de fotocursus via inschrijfformulier! De kosten van de fotocursus zijn 250 euro. Wil je geen fotocursus volgen maar wel deelnemen aan de masterclasses natuur- en/of portretfotografie, lees dan verder op de pagina masterclass natuurfotografie en/of portretfotografie. Ontdek de fascinerende wereld van de fotografie en leg onvergetelijke momenten vast zoals nooit te voren. Heb je nog vragen neem gerust contact met mij op.