"Trots op onze verpleegkundigen"

Welkom bij mijn afstudeerproject: “Trots op onze verpleegkundigen”. Ik ben verheugd jullie mee te mogen nemen in mijn afstudeerproject waarbij ik verpleegkunde studenten heb gefotografeerd.

Mijn doel van het afstudeerproject is om de verpleegkunde studenten vol trots op de foto te zetten. En hun verhaal te laten vertellen waarom zij zo toegewijd zijn aan hun beroep verpleegkunde.

In mijn afstudeerproject heb ik unieke en betekenisvolle beelden gecreëerd. Ik heb er naar gestreefd om de diversiteit van de verpleegkunde studenten op de foto te krijgen. Ik heb aandacht besteed aan de compositie, licht en kleur om de verpleegkunde studenten in een ‘positief’ daglicht te zetten.

De verpleegkunde studenten zullen jullie meenemen in hun verhaal over waarom zij de best mogelijke zorg aan patiënten willen geven. En ook waarom zij enthousiast zijn om hun passie voor verpleegkunde te delen met de wereld om ons heen.

Ik ben trots op de verpleegkunde studenten die voor mijn camera hebben gestaan om zo een positieve bijdrage te leveren aan hun mooie vak verpleegkunde.

Luister naar de audio opnames en geniet van de woorden die er gesproken worden. Het staat u vrij om dit project te delen zodat anderen om ons heen ook horen hoe trots en gepassioneerd deze verpleegkunde studenten zijn over hun vak.

Florence Nightingale: “Let us never consider ourselves finished nurses.. we must be learning all of our lives.”

Iets voor iemand kunnen betekenen doe ik graag en nog liever wanneer het toepassen van kennis en handelen een uitdaging of race tegen de klok is. Mede om dit laatste te kunnen ben ik begonnen met de opleiding verpleegkunde. Steeds een beetje meer zorg verlenen, het verschil maken, kennis overdragen en er zijn voor mensen die van het een op andere moment het label “patiënt” opgespeld krijgen. Ieder met een eigen zorgvraag. En ik wil bijdragen aan het antwoord daarop, binnen een team professionals, daar ligt mijn passie. Om zo van elke situatie te leren en de kwaliteit van zorg hoog te houden, zodat we trots kunnen zijn op de zorg. 

Anniek Poppe

Anniek Poppe

Florence Nightingale: “Nursing is an art. It is one of the fine arts: I almost would say the finest of fine art”.

Als verpleegkundige zie ik patiënten op hun kwetsbare dagen. Ik zie mensen overlijden, de angst in de ogen van naasten als geliefden niet beter worden. Ik ben er voor mensen in de kwetsbare minuten van het leven en ik zie en doe dingen die mensen die niet in de zorg werken zich niet kunnen voorstellen. Ik doe dit niet voor het geld maar omdat het mijn grootste passie is. Voor mij is het een grote eer om voor mensen te mogen zorgen wanneer ze dit zelf niet kunnen. Met deze fotoshoot wil ik graag laten zien hoe mooi het beroep van verpleegkundige is. Ik kan het verschil maken, levens redden en de reden  zijn waarom een patiënt of client met een lach op staat.

Het werken in de zorg als verpleegkundige in opleiding leert mij onwijs veel op gebied van medische- en verpleegkundige kennis, maar vooral heb ik veel geleerd over mezelf. Ik heb geleerd wat mijn waarden en normen zijn in mijn werk en in mijn persoonlijke leven. Ik heb geleerd dat het leven zo voorbij kan zijn, ik heb geleerd dat dankbaar te zijn voor iedereen om mij heen en alles wat ik heb. Tenslotte heb ik leren werken met mijn hart, hoofd en passie.

Ik hoop met deze fotoshoot wat positiviteit over de zorg te verspreiden. Het is in mijn ogen het mooiste beroep wat er bestaat en waar ik onwijs dankbaar en trots op ben dat ik dit beroep iedere dag mag uitoefenen.

 

 

 

 

Bibiche Oldenburg

Bibiche Oldenburg

 “When you’re a nurse, you know that every day you will touch a life or a life will touch yours.”

Als verpleegkundige kom ik dagelijks in contact met mensen die hulp nodig hebben. Ik ben trots dat ik mezelf over een jaar ook verpleegkundige mag noemen. Ik heb ervoor gekozen om de zorg in te gaan omdat ik me niet kan voorstellen dat een ander beroep mooier is. En dat ik het verschil wil en kan maken voor mensen die niet meer in staat zijn om voor zichzelf te zorgen.

 

Domenica Korfker

Domenica Korfker

Too often we underestimate, the power of a touch, a smile, a kind word, a listening ear, on honest compliment, or the smallest act of caring, all of which have the potential to turn a life around.

Ik heb voor de opleiding verpleegkunde gekozen omdat ik echt iets voor de mens wil betekenen. En zo ook mijn naastenliefde kan tonen.

Vooral door de verhalen van mijn zus werd ik enthousiast voor dit vak. Ik voelde dat ik door de kleine dingen veel zou kunnen betekenen. Ik kan al het verschil maken door iemands hand vast pakken en echt te luisteren. Ik hoop zo ook een lichtpuntje te zijn voor iemand.

Ik ben ook trots op mijn persoonlijke groei die ik het afgelopen studiejaar heb doorgemaakt. Ik ben ook in het geheel trots op het vak, dat de verpleegkundigen staan voor de rechten van de patiënt. Ik vind dat de patiënt centraal moet staan.

Femke de Visser

Femke de Visser

Het is ook allemaal niet makkelijk hé.

Ik ben de opleiding tot verpleegkundige gaan doen omdat je als verpleegkundige de kennis en vaardigheden hebt om een helpende hand te bieden aan zij die dat nodig hebben, als het ware een puntje van licht te zijn in donkere momenten. Dat maakt mij trots om een verpleegkundige te zijn.

Tijdens mijn eerste stage verpleegde ik een mevrouw die in een vergevorderd stadium van haar dementie verkeerde. Op een dag was ze erg incontinent geweest van ontlasting en daar stond ik echt van te balen. Mijn collega pakte de vrouw bij haar hand en sprak in het accent van de cliënt; Het is ook allemaal niet makkelijk hé. Toen viel er voor mij een kwartje, hoe vervelend iets ook voor mij als zorgverlener is, voor de patiënt is het hoogstwaarschijnlijk nog vervelender. Het is mooi dat je er op zo’n moment mag zijn voor iemand.

Hans van der Schoor

Hans van der Schoor

Wie in de zorg het meeste oog heeft voor mensen. Oogst het meest.

Het zat er bij mij al vroeg in dat ik de zorg in wilde. Na de havo heb ik dan ook de keuze voor deze opleiding gemaakt. Wat ik afgelopen jaren vooral heb geleerd is de meerwaarde van ons beroep. Wij als verpleegkundigen kunnen zoveel verschil maken door er alleen maar te zijn, een luisterend oor te bieden en laten merken: ‘ik zie je, en je bent waardevol’.

 

 

Ilse Bakker

Ilse Bakker

Maya Angelou die: ‘They may forget you’re name, but they’ll never forget how you made them feel.’ 

Hoge werkdruk, zwaar werk, lange dagen…. Dit zijn voor mij de laatste dingen waar ik aan denk als ik bezig ben op de werkvloer in de zorg. Ik zal niet ontkennen dat deze nadelen er niet zijn, maar de mooie kanten van het vak overheersen zeker! 

Ik wist al heel erg lang dat ik verpleegkundige wilde worden. Eigenlijk heb ik nooit over een ander beroep nagedacht. Zorgen voor mensen, dat is wat ik wilde. 

Het, met liefde en empathie, zorgen voor mensen en de dankbaarheid die je daarvoor terugkrijgt is iets wat mijn hart warm maakt en waar ik energie van krijg. Er voor patiënten zijn op hun kwetsbaarste momenten, ze zien opknappen of begeleiden richting overlijden. Dat is zo mooi, intiem en dankbaar werk. Al moest ik elke dag opnieuw kiezen, elke dag weer zou ik voor de zorg kiezen. Ik ben trots en dankbaar dat ik mijn vak mag uitoefenen. 

Jaccolina Boone

Jaccolina Boone

Florence Nightingale: “Let each person tell the truth from his own experience”.

“Verpleegkundige zijn is waar ik trots op ben”

Ik ging op de foto waarbij ik mijn trots uitte over mijn beroep. Een verpleegkundige zijn is voor mij niet alleen het negatieve dat in het nieuws voorbij komt. Het is veel meer dan dat. Bij mij spelen in mijn vak dankbaarheid, vertrouwen en compassie een grote rol. Ik ben trots op wie ik ben en wat ik doe. En ik ben niet zomaar alleen een persoon of een verpleegkundige. Ik ben iemand die graag verbinding maakt met mensen waarbij ik met een dosis humor weer een glimlach op iemand zijn gezicht kan toveren. 

Jos van Drongelen

Jos van Drongelen

Mandy Hale: “To make a difference in someone’s life, you don’t have to be brilliant, rich, beautiful or perfect. You just have to care”.

Een verpleegkundige, iemand die 8 uur op een dag werkt in de zorg om daar zijn/of haar brood mee te verdienen. Iemand die medicijnen deelt en naalden zet en leeft van shift naar shift. Dit is het beeld wat nog onder veel van ons leeft als het gaat over verpleegkundigen. Maar verpleegkundige zijn is veel meer dan dat, het is getuige zijn bij nieuw leven, maar ook bij sterven. Het is er zijn voor familieleden die hun geliefden zien in hun zwakste momenten. Het is soms je eigen tranen bedwingen om een lach op een ander zijn gezicht te toveren. Verpleegkundige zijn gaat niet altijd over pillen en het in kaart brengen van ziekten. Het gaat erom dat je van mensen kunt houden wanneer ze op hun zwakst zijn. Het is ervoor zorgen dat patiënten zich een persoon voelen en geen nummer. Ik ben trots om verpleegkundige te zijn, omdat ik met een kleine aanraking, een geruststellend woord of juist een stil moment het verschil kan maken voor mijn patiënten. Verpleegkundige zijn is werken vanuit je hart en niets geeft je meer voldoening dan dat! 

Lise de Korte

Lise de Korte

 “Waar een wil is, is een weg”

Verpleegkundige zijn betekent voor mij een bepaalde voldoening. Zo heb ik het gevoel dat ik de maatschappij help en dat ik wat voor mensen kan betekenen. Vroeger had ik nooit gedacht dat ik in de zorg terecht kwam, ik had altijd het idee dat ik gemaakt was voor een kantoorbaan. De reden dat ik toch voor verpleegkunde heb gekozen is door mijn oma’s. Helaas zijn ze al overleden, maar ik vond het leuk om voor ze te zorgen. Voornamelijk met kleine klusjes in huis, maar ook om samen activiteiten doen. Dit deed ik met heel mijn hart. Momenteel werk ik ook in de ouderenzorg en behandel ik mijn patiënten alsof het mijn oma’s waren. Ik ben een verpleegkundige die graag luistert naar de verhalen van een patiënt, meestal hebben de oudere patiënten veel levenservaring waar ik als jongvolwassen veel van kan leren.

De quote: “waar een wil is, is een weg” past goed bij mij. Voor mij houdt dit geloof in. Als ik geloof dat ik iets kan en ik werk hier hard voor, zal dit op een dag beloond worden. De weg die me leidt naar de top heeft soms diepe dalen, maar met veel liefde en hoop om me heen zal ik altijd het eindpunt bereiken.

Lucas van Splunter

Lucas van Splunter

“Nihil sine labore”, niets zonder inspanning,

“Nihil sine labore”, niets zonder inspanning, een motto waarmee ik probeer duidelijk te maken dat ik weet dat voor niets de zon opgaat en dat ik hard moet werken, wil ik iets bereiken.

Het werken in de zorg als verpleegkundige in opleiding heeft mij al veel gebracht. Ik zie mijzelf als een sociaal persoon en maak graag contact met mensen. Het contact maken met mensen is een groot onderdeel van de opleiding wat aansluit bij mijn karakater. Ook hou ik van een uitdaging. Bijvoorbeeld het overleggen met andere professionals vind is iets wat ik belangrijk vind en breng mij kennis. Met deze kennis kan ik mezelf nog beter ontwikkelen als verpleegkundige

Een balans tussen onderzoeken, maar ook bezig zijn op de werkvloer ervaar ik als prettig. Ik ben trots op mijn persoonlijke groei, dankbaar dat ik met verschillende mensen mag werken en dat ik veel kennis mag opdoen. Momenteel sta ik bijna op punt om te vertrekken naar het buitenland om daar een stage te doen. Ik verwacht dat deze reis mij ook nieuwe ervaring gaat brengen. Voor de toekomst zie ik voor mezelf veel ontwikkel mogelijkheden. Ik gebruik humor in contact met mensen zo krijg ik op een laagdrempelige manier contact en kan ik in verbinding met mensen omgaan.

Dit alles maakt dat ik een mooi en authentiek persoon ben.

Teun Teuwsen

Teun Teuwsen

‘ It’s not always easy, but it’s always worth it’ 

Ik heb voor de opleiding verpleegkunde gekozen, omdat het zorgen voor anderen mij energie geeft. Daarnaast vind ik het erg leuk om met andere mensen (samen) te werken. 

 

Yaren Nootenboom

Yaren Nootenboom